Gå til hovedinnhold

Du er nå på UiAs gamle nettsider. Informasjonen du finner her kan være utdatert.

Her finner du våre nye nettsider

0
Hopp til hovedinnhold

Cecilie Beinert

Førsteamanuensis

 
Kontor:
I1082 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )
Kontortid:
08:00-16:00

Jeg underviser primært innen samfunnsrettet ernæringsarbeid. Forskningen min omhandler primært skolefaget mat og helse, som også er mitt primære fokusområde innen forskningsgruppen Mat og ernæring i et livsløpsperspektiv (Lifecourse Nutrition). Av særlige interesseområder kan mat- og helefaget som arena for helsefremmende arbeid og ernæringspolitik som sådan nevnes. 

 

Forskning

Jeg forsker på hvordan man kan fremme et sunt kosthold hos barn og unge, med spesielt forkus på skolen som arena. Her inngår mat- og helsefaget som spesielt fokus.

Undervisning

Jeg underviser primært på bachelorprogrammet i samfunnsrettet ernæringsarbeid, og har ellers veilednig for masterstudenter i mat og helse. 

Arbeidserfaring

01.07.2022-dd Førsteamanuensis, Institutt for ernæring og folkehelse (endret navn fra Institutt for folkehelse, idrett og ernæring i 2019), UiA

11.10.2020-01.05.2022 Universitetslektor, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, UiA

01.08.2017-01.10.2020 Stipendiat, Helse- og idrettsvitenskap, UiA

01.08.2014-01.08.2017 Universitetslektor, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, UiA

06.02.2014-01.05.2015 Vuitenskapelig assistent,  Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, UiA

Faglige interesser

Skolefaget mat og helse

Enæringspolitikk 

Ernæring blandt barn og unge

Samfunnsernæring

Sosial ulikhet i kosthold

Helsedeterminanter

 

 

Prosjekter

Forskningssenter

Medlem av toppforskningssenteret Lifecourse Nutrition

Forskningsprosjekter

LifeLab Mat og helse

Sustainable Competences in Higher Education (SustainComp) Erasmus+

Prosjekt skolemat

Annet

Medlem av Nordplus nettverket Food Education Network North (FENN)

Allmenn formidling

Bjørkjær, Tormod; Palojoki, Päivi; Beinert, Cecilie

På tide å ta matkompetanse seriøst?

Fedrelandsvennen (Internett, avis) 07.09.2023

 

Nordgård Vik, Frøydis; Øverby, Nina Cecilie; Beinert, Cecilie

Utdanningsnivået blant mat- og helselærere i Norge er urovekkende lavt.

Aftenposten (internett, avis) 01.03.2021

 

Beinert, Cecilie

Mye mat og lite helse i mat- og helsefaget

Forskning.no (internett) 02.10.2021 

 

Beinert, Cecilie

Fungerer mat- og helsefaget slik det er tenkt?

NRK-Sørlandet (radio) 09.02.2021

 

Beinert, Cecilie

Salt i kostholdet

Radio Sør Kristiansand 10.02.2016

Vitenskapelige publikasjoner

  • Beinert, Cecilie; Røed, Margrethe; Vik, Frøydis Nordgård (2024). How effective is nutrition training for staff running after school programs in improving quality of food purchased and meal practices? A program evaluation. BMC Research Notes. ISSN: 1756-0500. 17 (1). doi:10.1186/s13104-024-06798-5.
  • Bjørkkjær, Tormod; Palojoki, Päivi; Beinert, Cecilie (2023). Harnessing the untapped potential of food education in schools: Nurturing the school subject Food and Health. Maternal & Child Nutrition. ISSN: 1740-8695. doi:10.1111/mcn.13521.
  • Beinert, Cecilie; Sørlie, Anne Cathrine; Åbacka, Gun; Palojoki, Päivi; Vik, Frøydis Nordgård (2021). Does food and health education in school influence students’ everyday life?. Health Education Journal. ISSN: 0017-8969. 81 (1). s 29 - 39. doi:10.1177/00178969211045722.
  • Engeset, Dagrun; Beinert, Cecilie; Ask, Anne Merete Selvik; Bjørkkjær, Tormod (2021). Food and health teachers’ experience of online teaching of a practical school subject during the initial Corona lockdown. International Journal of Home Economics. ISSN: 1999-561X. 14 (2). s 39 - 52.
  • Beinert, Cecilie; Øverby, Nina Cecilie; Vik, Frøydis Nordgård (2021). Project LifeLab Food and Health – Innovative Teaching for the Future: Development of Student Active Learning Tasks for Home Economics Education in the 21st Century. Center for Educational Policy Studies Journal – CEPS Journal. ISSN: 1855-9719. 11 (4). s 63 - 80. doi:10.26529/CEPSJ.1179.
  • Beinert, Cecilie; Palojoki, Päivi; Åbacka, Gun; Øverby, Nina Cecilie; Vik, Frøydis Nordgård (2021). “Is there any sugar in bread?” : A qualitative video analysis of student activating learning tasks in Home Economics. Acta Didactica Norden (ADNO). ISSN: 2535-8219. 15 (1). doi:10.5617/adno.8078.
  • Vik, Frøydis Nordgård; Beinert, Cecilie; Palojoki, Päivi; Hillesund, Elisabet Rudjord; Engeset, Dagrun; Ask, Anne Merete Selvik; Åbacka, Gun; Øverby, Nina Cecilie (2020). Differences in formal education among Norwegian Home Economics teachers. Journal of the International Society for Teacher Education. ISSN: 1029-5968. 24 (2). s 45 - 59.
  • Beinert, Cecilie; Päivi Esteri, Palojoki; Åbacka, Gun; Hardy-Johnson, Polly; Engeset, Dagrun; Hillesund, Elisabet Rudjord; Ask, Anne Merete Selvik; Øverby, Nina Cecilie; Vik, Frøydis Nordgård (2020). The mismatch between teaching practices and curriculum goals in Norwegian Home Economics classes : a missed opportunity. Education Inquiry. ISSN: 2000-4508. doi:10.1080/20004508.2020.1816677.
  • Beinert, Cecilie; Øverby, Nina Cecilie; Åbacka, Gun; Engeset, Dagrun; Hillesund, Elisabet Rudjord; Ask, Anne Merete Selvik; Vik, Frøydis Nordgård (2020). The state of learning activities in teaching Home Economics : A cross sectional study in Norwegian schools. International Journal of Home Economics. ISSN: 1999-561X. 13 (1). s 2 - 14.
  • Beinert, Cecilie; Hernes, Sigrunn; Haugen, Margaretha; Øverby, Nina Cecilie (2017). No long-term effect of a 2-days intervention on how to prepare homemade food, on toddlers' skepticism for new food and intake of fruits and vegetables and sweet beverages: a randomized, controlled trial.. BMC Research Notes. ISSN: 1756-0500. 10doi:10.1186/s13104-017-2931-z.
  • Ruge, Dorte; Vik, Frøydis Nordgård; Johannsen, Heather Dawn; Zdeněk, Janík; Kostanjevec, stojan; Reissmannova, Jitka; Graf, Stefan Ting; Røed, Margrethe; Gaarsmand, Solveig; Thedchanamoorthy, Thujetha; Lauridsen, Anja Rousing; Beinert, Cecilie (2024). Sustainable Competences in Higher Education -Design Based Research Development of New ESD Curriculum.
  • Valand, Ida Ulrikke; Beinert, Cecilie; Bjornes, Camilla (2023). Skills for life-podden, episode 3: Hvordan få til et sunt og variert kosthold i en travel studiehverdag?.
  • Beinert, Cecilie (2023). Bærekraftig kosthold- matens betydning for å oppnå FNs bærekraftsmål 2.
  • Engeset, Dagrun; Beinert, Cecilie; Ask, Anne Merete Selvik; Bjørkkjær, Tormod (2021). Frå undervisningskjøkken til digital undervisning - mat og helselærarar si oppleving av undervisinga under korona-nedstenginga våren 2020.
  • Guttormsen, Vigdis; Beinert, Cecilie (2021). Portrettintervju med Cecilie Beinert.

Sist endret: 28.11.2023 17:11