Jeg jobber som universistetslektor på institutt for ernæring og folkehelse. Jeg underviser på lærerutdanningen i mat og helse og bachelorprogrammet i samfunnsrettet ernæring. Jeg har en mastergrad i human ernæring fra Universitetet i Bergen etterfulgt av praktisk pedagogisk utdanning. Jeg har tidligere jobbet som lærer i grunnskolen der jeg underviste primært i mat og helse, kroppsøving og naturfag. Fra januar 2024 starter jeg som doktorgradsstipendiat i folkehelse med fokus på skolefaget mat og helse. Her vil jeg forske på hvordan ulik undervisningspraksis i mat og helse kan påvirke læringsprosess og matkompetanse hos elevene.
Jeg vil i min PhD forske på hvordan ulik undervisningspraksis i mat og helse kan påvirke læringsprosess i faget og elevenes matkompetanse.
Jeg er med i et nordisk Erasmus+ FoU-prosjekt som heter "Nordisk smag", der noe av målet med prosjektet er å utvikle en tverrfaglig lærebok for mat og helse og naturfag med temaet "fortidens mat", "nutidens mat" og "framtidens mat" i Norden. I dette prosjektet samarbeider vi med studenter, lærere og UH-ansatte i Norge, Danmark og Finland.
Jeg har tidligere også vært med i to internasjonale Erasmus+ prosjekter (Norge, Sverige, Finland, Estland) der vi har jobbet med læring i mat og helse ved bruk av digitale verktøy. Her har vi også utviklet læringsaktiviteter som kan være aktuelle for lærere i mat og helse å bruke. I tillegg har jeg også forsket på hvordan tverrfaglige didaktiske videoer i mat og helse og naturfag egner seg for bruk i undervisning på 6. og 9. trinn.
Jeg underviser på grunnskolelærerutdanningen i mat og helse og på bachelorprogrammet i samfunnsrettet ernæring.
2024- Doktorgradstipendiat, institutt for ernæring og folkhelse, UiA
2018 - 2023: Universitetslektor, intitutt for ernæring og folkehelse, fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA (byttet navn fra instiutt for folkehelse, idrett og ernæring i 2019)
2015 - 2018 Grunnskolelærer i mat og helse og kroppsøving 1.-10. trinn
2015-2018 Kostholdsveileder, Optimal funksjon
2013 - 2015 Kostholdsveileder, Bergen PT senter
Skolefaget mat og helse
Praktisk matlaging
Helsefremmende kosthold
Ernæring og helse
Bærekraftig kosthold
Matglede
Kosthold og trening
Fysisk aktivitet
Barn og unges kosthold
Nordisk smag
NAVI-HED
Mat og helse i framtidens skole 2
LEAD
Fjære, E., Myrmel, L.S., Lûtzhøft D.O., Andersen, H., Holm, J.B., Kiilerich, P., Hannisdal R., Liaset, B., Kristiansen, K., Madsen, L. Effects of exercise and dietary protein sources on adiposity and insulin sensitivity in obese mice J. Nutr. Biochem., 66 (2019), pp. 98-109
2020 - Redaktør i tidsskriftet Mat og helse i skolen
Sist endret: 2.02.2024 15:02