Jeg jobber som stipendiat ved instituttet. Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og næringsmiddelteknolog og har jobbet i flere år med forebygging og behandling av overvekt og livsstilssykdommer.
Jeg er med i en forskergruppe hvor vi ved hjelp av enkle digitale kostholdstiltak forsøker å fremme sunne matvaner blant barn hjemme og i barnehagen. Vi kaller arbeidet Matnyttig. Tidligere forskning ved vårt institutt har vist at slike enkle tiltak kan fremme sunne matvaner hos barn. Med Matnyttig forsøker vi å anvende denne forskningen i større skala. Min oppgave er å kartlegge hvordan implementeringen av Matnyttig går i barnehagene for å gjøre programmet best mulig.
Den overordnede hensikten med Matnyttig er å fremme sunne matvaner tidlig i livet for god helse i et livsløpsperspektiv.
15.04.22: Stipendiat, Institutt for ernæring og folkehelse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA
14.04.22: Frem til angitt dato jobbet ved Sørlandet sykehus som klinisk ernæringfysiolog. Primært med behandling og forebygging av fedme og livvstilssykdommer.
Det meste innen ernæring.
Forebygging og behandling av livsstilsykdommer.
Fettvevet, fett og dets rolle i kroppen.
Overvekt og behandlingen av det.
Hva er smak og lukt?
Appetitt og lysten til å spise.
Metabolismen av energi fra maten.
Energiomsetningen i kroppen.
Hvordan påvirker bearbeiding av mat maten i seg selv og oss?
Tarmen vår.
Hva påvirker våre matvalg?
Hvordan kan matvaner endres?
Mat i et evolusjonsperspektiv.
Matnyttig
Sist endret: 8.11.2023 10:11