Jeg forsker på undervisning i mat og helse i skolen og bærekraft knyttet til lærerutdanning og undervisning i høyrer utdanning. Jeg underviser grunnskolelærerstudenter i mat og helse både på bachelornivå og på masternivå. Jeg underviser også i helse-kommunikasjon på bachelor i folkehelsearbeid.
Mat og helse i skolen og lærerutdanning er nå mitt forskningsfelt. Tematikken er bl.a. knyttet til undervisning generelt og i det siste bærekrafts undervisning spesielt på ulike nivå i utdanningsløpet.
Jeg leder Nordplusnettverket FENN (Food Education Network North). Nettverket har som mål å etablere et felles og samkjørt nordisk-baltisk utdanningsområde med fokus på matopplæring. Dette vil legge til rette for systematisk og koordinert samarbeid samt utvikling av matopplæring basert på de nyeste forsknings- og utviklingsaktivitetene. https://app.cristin.no/projects/show.jsf?id=2664800
Jeg har også forsket på små barn og ernæring. I doktorgraden utviklet jeg nettsiden Mat til minsten. Les mer her om prosjektet her: https://www.uia.no/om-uia/fakultet/fakultet-for-helse-og-idrettsvitenskap/mat-til-minsten.
Jeg underviser lærerstudenter i mat og helse på ulike nivåer i grunnskolelærerutdanningen. Jeg har ansvar for faget Mat og samfunn for de som tar mat og helse 2. Jeg underviser også masterstudentene i fagene Mat og ernæring i et helsefremmende perspektiv, Mat og forbruk i et bærekraftperspektiv og Vitenskapsteori og metode for den forskende læreren i mat og helse samt å veilede på masteroppgaver.
Jeg er fagkoordinator for mat og helse.
Jeg underviser også Helse kommunikasjon i bachelorutdanningen i folkehelsearbeid.
Har arbeidet ti år som allmennlærer i grunnskolen med særlig vekt på mat og helse undervisning. Ved Universitetet i Agder har jeg vært ansatt siden 2007.
Pedagogikk
Fagdidaktikk i Mat og helse
Underviser i mat og helse i grunnskolelærerutdanning og innenfor veiledning og pedagogikk i folkehelsearbeiderutdanning.
Mat og matmiljø for barn og familier.
Medlem av forskningssenteret mat og ernæring i et livsløpsperspektiv.
SustainComp
Læringsrik mat på SFO
Green Backpack
FENN (Nordplus Nettverk)
Mat og helse i fremtidens skole
PhD-prosjekt: Food4todders
https://orcid.org/0000-0002-5887-0522
Sist endret: 4.03.2024 11:03