kunne sammenligne ulike kosthold i Middelhavslandene i dag
forstå middelhavskostholdets betydning i et helseperspektiv
kunne beskrive sentrale råvarer i middelhavskosten
kunne beskrive og reflektere over tilbudet av lokalprodusert mat i et bærekraftperspektiv
kunne overføre prinsipper fra middelhavskosten til norsk kosthold
kunne beskrive og sammenligne måltidet som sosial arena i Middelhavsland og Norge
kunne planlegge, gjennomføre og evaluere praktiske leksjoner med vekt på middelhavsmat og bærekraft
Innhold
Råvarer i middelhavslandene
Mat i et bærekraftig og etisk perspektiv
Middelhavskosthold og helse
Mat og matkultur i middelhavsland
Måltidet som sosial arena
Undervisnings- og læringsformer
Emnet starter med en ukesamling med obligatorisk undervisning på UiA sitt studiesenter Metochi på Lesvos, Hellas. Studentene gjennomfører to arbeidskrav og leverer en eksamensoppgave. Det er obligatorisk undervisning i emnet. Se nærmere informasjon i semesterplanen. Arbeidsformene er forelesninger, individuelt arbeid, arbeid i grupper, praktiske oppgaver, ekskursjoner og feltarbeid. Forventet arbeidsomfang er 270 timer.
Vilkår for å gå opp til eksamen
Godkjent obligatorisk deltakelse
Godkjent obligatoriske oppgaver, se nærmere informasjon i Canvas.
Eksamen
Studentene kan velge mellom å utvikle en digital presentasjon eller skrive en oppgave om middelhavsmat og bærekraft. Rammer for eksamensoppgaven legges på Canvas. Eksamen kan utføres individuelt eller i grupper på 2-3 personer, og den bedømmes med gradert karakter. Det gis felles karakter til grupper.
Studentevaluering
Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.
Tilbys som enkeltemne
Ja, med forbehold om ledig kapasitet.
Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne
Generell studiekompetanse
Annen informasjon
Deltakerne må betale utgiftene til reise og opphold.