Du er nå på UiAs gamle nettsider. Informasjonen du finner her kan være utdatert.
Etter fullført emne skal studenten:
Emnet gir praktisk og teoretisk innføring i regi og dramaturgi. Emnet skal sette studentene i stand til å realisere ideer, så vel som å analysere og konseptualisere ideer på bakgrunn av en forståelse for teaterkunstens produksjonsforhold.
Emnet kobler analytisk kunnskap og teaterkunstneriske refleksjoner med ledelse av kunstneriske og didaktiske prosesser. Sentralt i emnet står sammenhengen mellom forberedelse, utvikling og utførelse. En rekke konkrete redskaper innenfor hver fase av produksjon og iscenesettelse vil bli gjennomgått og utprøvd. Studentene får kunnskap om analyse av tekst, kontekst og annet materiale. De får kjennskap til konseptutvikling, presentasjonsformer, til planlegging av prøveplaner, til personinstruksjonsteknikker og til en del andre av instruktørens arbeidsoppgaver.
Emnet gir mulighet for at den enkelte student kan inkorporere hospitering/feltarbeid som en del av en individuell prosjektoppgave.
Emnet består av forelesninger, workshops og eget kunstnerisk arbeid, samt muligheten for 3 ukers hospitering på et profesjonelt teaterprosjekt.
Deler av undervisning obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart. Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.
Oversikt over obligatoriske oppgaver fremlegges i Canvas ved semesterstart.
Skriftlig individuell hjemmeeksamen over 9 dager.
Karakteruttrykk: Gradert karakter
1 semester
20
Høst
Kristiansand
Fakultet for kunstfag