Gå til hovedinnhold

Du er nå på UiAs gamle nettsider. Informasjonen du finner her kan være utdatert.

Her finner du våre nye nettsider

0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Studiepoeng
30
Omfang
Deltid
Start
Høst 2024
Studiested
Kristiansand

Jobber du som leder eller medarbeider i prosjekter, men har liten teoretisk eller formell kompetanse i prosjektledelse?

En økende andel av verdiskapningen i samfunnet blir gjennomført i prosjekter. Med dette kurset vil du stå bedre rustet til å lede, planlegge og gjennomføre prosjekter i praksis.

Sentrale tema er overordnet forståelse av prosjektkonseptet, utarbeidelse av prosjektbeskrivelse, usikkerhetsanalyser, interessentmatriser, organisering, teamarbeid, samskaping, gjennomføring, styring og evaluering av nytte med prosjekter.

Kurset gir en teoretisk og praktisk tilnærming til hvorfor og hvordan foreta verdiskapning i prosjekter. Dette inkluderer alle typer bransjer fra klassiske til mer moderne endringsorienterte, involverende, samskapende og smidige arbeidsmetoder som spiral, scrum og sprinter.

Hva lærer du?

Etter gjennomført kurs skal du:

  • ha god kunnskap om hvorfor og hvordan bruke prosjekt som arbeidsform
  • ha tilegnet deg kompetanse i hvordan planlegge, organisere, styre, lede samt evaluere prosjekter
  • ha kompetanse på suksesskriterier i prosjekter
  • kunne anvende klassiske samt mer moderne smidige modeller i prosjekter
  • kjenne til hvorfor og hvordan foreta strategisk porteføljeprioritering
  • kunne utøve etisk og bærekraftig prosjektledelse

Oppbygging

Kurset gjennomføres med en kombinasjon av forskningsbaserte teorier, praktiske eksempler og case samt gruppediskusjoner.

Undervisningen gis på deltid, med fem fysiske samlinger à to dager over to semester. To samlinger er lagt til høstsemesteret, og tre samlinger til vårsemesteret. I tillegg kommer nettstøttet undervisning med webinarer og veiledning til prosjektoppgave.

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse og minst to års arbeidserfaring.

Løpende opptak

Dette tilbudet har løpende opptak. «Først til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet. Det stenges for søking når tilbudet er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc.) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Praktisk informasjon

I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Tilbudet gjennomføres på deltid over to semester.

Høsten 2024:

  1. samling: 22.-23. oktober  
  2. samling: 3.-4. desember

Våren 2025:

  1. samling: 28.-29. januar
  2. samling: 4.-5. mars
  3. samling: 23.-24. april

Eksamen

Eksamen i emnet er todelt og består av:

  • Prosjektoppgave, individuell eller gruppe inntil 3 studenter (teller 60 %)
  • Fem timers individuell hjemmeeksamen (teller 40 %)

Faglig ansvarlig og hovedforeleser i kurset er førsteamanuensis Tor Geir Kvinen ved institutt for strategi og ledelse ved UiA. Kvinen har mer enn 25 års erfaring som kursleder og konsulent innen organisasjon og lederutvikling for privat og offentlig sektor, erfaring fra en rekke styreverv i private bedrifter, offentlige selskap, frivillige lag og foreninger, samt bred erfaring fra en rekke prosjekter både som prosjektleder og veileder. Sammen med forskningspartnere fra NTNU, SINTEF, UiA og flere innovative industripartnere fra vegsektoren er han blant annet involvert i forskningsprosjektet Grønn Plattform for Nye Veier, med mål om innovasjon og mer bærekraftig materialbruk i vegbyggingen. Kvinen har en frisk og involverende foreleserform, og underviser på flere av UiAs kurstilbud for ansatte i næringslivet. Han er også studieprogramleder for det modulbaserte Lederprogrammet ved UiA.

Videre studier

Tilbudet kan tas som enkeltkurs, eller inngå i Lederprogrammet – en modulbasert lederutdanning som kan bygges til en fremtidig grad. Lederprogrammet passer for deg som har noen års erfaring fra arbeidslivet, som mangler formalkompetanse, eller som ønsker faglig oppdatering eller ny kunnskap.

Fakta

Søknadsperiode

1. mars – 1. juni 2024


«Først til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet.

Pris

kr 59.000

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no