Gå til hovedinnhold

Du er nå på UiAs gamle nettsider. Informasjonen du finner her kan være utdatert.

Her finner du våre nye nettsider

0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1/2 år
Studiepoeng
10
Omfang
Deltid
Start
Vår 2024
Studiested
Kristiansand

Styringsverktøy i offentlig sektor retter seg mot ledere og mellomledere i offentlig sektor som ønsker å utvikle sin kunnskap om styringsmuligheter- og utfordringer i offentlig sektor og utvikle en praktisk forståelse av styringsverktøy i offentlig sektor.

Emnet Styringsverktøy i offentlig sektor består av tre hoveddeler. Første del fokuserer på hvordan samfunnsutviklingen skaper behov for nye former for problemløsning for å håndtere mer sammensatte «wicked problems». Del to fokuserer på konkrete styringsverktøy som f.eks. strategi, kvalitet, resultatstyring, m.m. Del tre tar opp utfordringer knyttet til det å realisere styringsverktøy i en organisasjon.

Hva lærer du?

Emnet gir deg:

  • inngående kunnskap om de styringsmulighetene og begrensningene som gjelder i offentlig sektor
  • ferdigheter i å kunne identifisere styringsutfordringer knyttet til framveksten av nye styringsverktøy
  • inngående kunnskap om et utvalg av styringsverktøy som benyttes i offentlig sektor (f.eks. strategi, konkurranseutsetting, "benchmarking", kvalitet, resultat/virksomhetsstyring, og informasjons- og kommunikasjonsteknologi)
  • ferdigheter i å kunne identifisere de mulighetene og utfordringene som hefter ved et utvalg av styringsverktøy
  • en praktisk forståelse av styringsverktøy i offentlig sektor

Oppbygning

Undervisningen blir gitt som 3 samlinger med forelesninger og fellesarbeider. Nettstøttet undervisning i Canvas. Arbeid mellom samlingene. Totalt arbeidsomfang er 270 timer.

Tilbud om undervisning og studieopphold ved UC Berkeley, California. Undervisningsspråk ved UC Berkeley er engelsk.

Eksamensform: En ukes individuell hjemmeeksamen. Praktisk informasjon om eksamen ved UiA.

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Opptakskravet er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst 180 studiepoengs omfang og minst 2 års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning. Den relevante yrkespraksis skal være fra stilling som normalt krever høyere utdanning.

Praktisk informasjon

Emnet har oppstart våren 2024.

Undervisningsdatoer kommer senere.

Pris: Emnet har en studieavgift på kr. 13.000, -. I tillegg til studieavgiften kommer lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Forelesere
Emneansvarlig og foreleser er professor Morten Øgård ved Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag. Øgård er professor i offentlig administrasjon og ledelse ved UiA, og har i tillegg en professorstilling ved UC Berkeley. Han er faglig leder ved Senter for anvendt kommunalforskning (SAKOM), senteret arbeider med samskapende forskning innenfor det kommunale og regionale styringsnivå. Øgård har deltatt i flere offentlige utredninger og er bla. rådgiver for Europarådet knyttet til demokratispørsmål.

Videre studier
Emnet kan tas som enkeltemne eller kan inngå som obligatorisk emne i studiet Master i ledelse.

Fakta

Søknadsperiode

Utvidet søknadsfrist: 15. januar.


Studietilbudet har løpende opptak. «Først til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav. Det stenges for søking når tilbudet er fulltegnet.

Pris

kr 13.000

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Spørsmål om innholdet i studiet?

Kontakt fakultetet

Ved spørsmål om studiet kontakt oss på sv-evu@uia.no

Andre studier du kanskje vil like