Doktorgradsprosjektet mitt, Skills for Life, handler om å utvikle, teste og evaluere et undervisningsopplegg om kosthold, helse og matlagingsferdigheter for studenter på UiA. Undervisningsopplegget er utviklet i samskaping med UiA-studenter, og ble testet av 28 studenter høsten 2023.
Ved siden av forskningen underviser jeg på ernæringsstudiene våre, primært praktisk matlaging og entreprenørskapsrelaterte emner.
Jeg er med i det prioriterte forskningssenteret Lifecourse Nutrition som fokuserer på mat og ernæring fra tidlig utvikling. Skills for Life-prosjektet er rettet mot unge voksne før foreldreskap. Vi tror at undervisningsopplegget kan være et folkehelsetiltak med en trippel effekt, ettersom det kan bedre unge voksnes nåværende helse, deres fremtidige helse og deres potensielle fremtidige barns helse.
I forkant av doktorgraden har jeg blant annet forsket på gruppesammensetning og mennesketyper i studentbedrifter.
Jeg underviser på bachelorprogrammet i samfunnsrettet ernæringsarbeid.
01.10.2018-2025: Doktorgradsstipendiat, Institutt for ernæring og folkehelse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA (PhD-perioden er forlenget pga. foreldrepermisjon)
01.08.2015-dd: Universitetslektor, Institutt for ernæring og folkehelse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA
01.12.2012-31.12.2015: Miljøterapeut (ferievikar/ekstravakt), Kristiansand kommune og Sørlandet sykehus HF
Sunt og bærekraftig kosthold
Matlaging og helse
Matglede
Endring av vaner
Varierte undervisningsmetoder
Sosialt entreprenørskap og innovasjon
Skills for Life
Sist endret: 28.11.2023 13:11